Najpomembnejša lekcija!

Cenjeni bralci! Spodobi se, da nekako zaključim, kar sem pred meseci začel. Oktobra sem se namenil ljubiteljsko pisati začetni tečaj WordPressa na svojem blogu, a so potem (na srečo) prišla vmes druga naročila za delo od doma in sem se moral posvetiti le tem. Tudi trenutno imam druge obveznosti, tako da mi tega tečaja ne uspe nadaljevati in bom poiskal nekaj virov, kjer se lahko izobražujete dalje.

Keep it simple!

Toda v teh mesecih je ena pomembna lekcija (najpomembnejša zadnje čase), ki sem se je naučil o WordPressu. Še vedno namreč vzdržujem šest svojih strani in eno za naročnika. In ta lekcija se glasi: Keep it simple! Več vtičnikov in kompliciranih gradnikov kot boste vključili v svojo WordPress stran, večja je verjetnost, da bo šlo kaj narobe pri naslednjih posodobitvah. In potem lahko porabite veliko časa za odkrivanje teh hroščev.

WordPress je brezplačen in odprto-koden

To pomeni, da ni neke velike korporacije za tem, ki garantira, da bo vse delovalo tako, kot mora. Gre bolj za tisoče posameznikov in mikro, malih, ter srednjih podjetij, ki izdelujejo vtičnike in elemente za WordPress in pri vsaki posodobitvi niso vedno vsi dovolj hitri, da bi posodobili njihove izdelke. Zato lahko pride do težav. Smiselno je uporabiti tiste vtičnike in gradnike, ki so bistveni in se izogibati tistim, ki služijo le okraševanju strani – na primer sliderji in galerije.

Kje lahko nadaljujete izobraževanje?

Spodaj objavljam nekaj povezav, kjer lahko nadaljujete izobraževanje o WordPressu:

https://www.mojeznanje.si/Nasveti/Zakaj_ustvariti_spletno_stran_z_Wordpressom/

https://www.wpbeginner.com/

https://www.hostinger.com/tutorials/learn-wordpress

Zahvala

Upam, da ste v člankih pretekle mesece našli kaj uporabnega zase in se vam zahvaljujem za pozornost.

Lep pozdrav, Demian

 

Leave a Comment