Prihaja planer Uravnoteženo upravljanje s časom

Če je kdaj bilo leto, ki nas je naučilo, kako pomembno se je prilagajati spremembam, je bilo to letošnje!

Po vrsti uspešnih let delovanja na področju turističnega vodenja, sem se v letošnjem letu 2020 znašel v situaciji, ko zaradi pandemije skorajda ni bilo povpraševanja po storitvah turističnega vodenja. Po začetnem šoku v pomladnih mesecih, nekaj uspešnih tednih turističnega vodenja v avgustu in septembru, ter poslovno odločitvijo, da začnem ponujati tudi storitve digitalnega marketinga, tokrat na svet prihaja še en projekt.

Že med prvim valom epidemije v pomladnih mesecih sem imel dovolj časa oblikovati svoj prvi, čisto pravi, planer – takrat v angleškem jeziku. V drugem valu, tokrat, pa sem ta planer nadgradil, ga napisal v slovenščini in mesečne postavitve prilagodil letu 2021. Tako je nastal planer, kot ga še ni bilo!

Planer Uravnoteženo upravljanje s časom temelji na ideji, da je življenje sestavljeno iz veliko ponavljajočih se cikličnih obdobij (dan, teden, mesec, leto, desetletje…) in vsak obdobje je nova priložnost, da to obdobje preživimo na bolj zrel in zadovoljujoč način.

Bagua mreža

V človeški zgodovini so razumevanje cikličnosti časa dodobra dodelali v antiki na Kitajskem, od koder tudi izvira sistem, ki je v planerju uporabljan. Podoben sistem se uporablja tudi v fengšuju – umetnosti urejanja prostora z namenom harmoniziranja človekovega bivanja. Bagua mrežo, ki se uporablja v fengšuju, sem že pred leti začel uporabljati v planerjih in z leti redne uporabe (povsem brez napora) razvil sistem, ki ga najlažje predstavim z diagramom:

Ta bagua sistem nam v planerju pri dnevni postavitvi omogoča, da odločitve načrtujemo tako, da upoštevamo vsa pomembna življenjska področja. Prav tako nam v tedenski, mesečni in letni postavitvi omogoča, da bolje razumemo v katerem delu cikla smo in katere aktivnosti so najbolj sonaravne v tistem obdobju.

Planer Uravnoteženo upravljanje s časom vsebuje tudi 30-letno postavitev, ki je barvno usklajena z jin in jang vidikom petih elementov (voda, les, ogenj, zemlja in kovina). Taka postavitev nam omogoča dober pregled nad daljnoročnimi načrti v življenju.

Učinki usklajevanja bioritma s cikli narave in družbe

Z dobrim razumevanjem naravnih in družbenih časovnih ciklov, lahko veliko stvari predvidimo in se z njimi stalno usklajujemo. Predvidevamo lahko na primer, da bomo po jutranji kavi najbolj polni energije, da bodo ob sobotah ljudje najbolj pogosto hodili na izlete, da bodo na začetku meseca prišle nove položnice, da bomo pozimi raje šli bolj zgodaj spati in da bo tudi pandemija nekega dne minila. Z redno vadbo usklajevanja dejavnosti z naravnimi in družbenimi ritmi lahko dosežemo stanje vztrajnosti (momentuma), ko nam stvari v življenju “stečejo”, ne da bi za to bil potreben pretiran napor (=stres)!

Že naprodaj!

Planer Uravnoteženo upravljanje s časom je že napisan in trenutno v fazi čisto zadnjih preverjanj. Poleg postavitev za dan, teden, mesec, leto in 30 let vsebuje tudi pet strani teoretične razlage in navodil za uporabo. Po naročilu lahko po e-pošti prejmete planer v .pdf datoteki in nato z barvnim tiskalnikom natisnete vse tiste strani, ki jih potrebujete. Cena planerja je 6,50 € in ga lahko naročite preko spletnega obrazca ali na telefonsko številko 051/210-390.

Za vsa dodatna vprašanja sem z veseljem na razpolago.

 

 

Leave a Comment