Close
Skip to content

Pet vodenih ogledov v srž Slovenske Istre

Kip Savrinke v Hrastovljah

Z veseljem objavljamo, da smo v agenciji Na poti ponovno uspeli s prijavo na poziv Slovenske turistične organizacije (STO). Zato od junija 2021 dalje ponujamo pet edinstvenih vodenih ogledov v Slovenski Istri, ki jih financira STO. Oglede smo oblikovali na podlagi večletnih izkušenj pri delu z domačimi in tujimi gosti. Za uspešno prijavo na poziv so morali zadostiti kriterijem dovršene in nadpovprečne kakovosti. Vodeni ogledi, ki jih ponujamo so:

1. Sočne zgodbe izolskih ribičev

Ogled je posvečen spoznavanju rib, ribištva in morske hrane v ličnem mediteranskem mestu Izola. Na sprehodu po izolski promenadi spoznamo različne vrste rib, zgodovino tehnik ribolova in vrednost morske kulinarike. Ogled je poln zabavnih zgodb, ki so se zgodile izolskim ribičem. Ogled se zaključi z edinstvenim doživetjem: lovljenjem sip na pomolu!

Ker se sipe veliko bolje lovi zvečer, je začetek vodenega ogleda predviden ob 18:00. Oprema za lovljenje je vključena v ogled, ki je omejen na največ 10 ljudi.

2. Okusimo krkavško oljčno olje

V zadnjih nekaj letih so oljčna olje iz Slovenske Istre osvojila več vrhunskih mednarodnih priznanj. Priznani strokovnjaki jih uvrščajo med najboljša na svetu. Voden ogled skozi eno najbolj slikovitih istrskih vasi Krkavče smo nadgradili z opisom vrst oljk, načinom pridelave oljčnega olja in z obiskom ter degustacijo pri Hiši oljčnega olja Carcauec.

Voden ogled je na voljo ob 9:00 in ob 17:00 in traja do 2 uri. Za degustacijo v hiši Carcauec je doplačilo 5 € na osebo.

3. O pogumnih Šavrinkah skozi Hrastovlje

Zgodba o Šavrinkah je naravnost neverjetna. Pomislimo le, da so znani primeri, ko so nekatere Šavrinke bosonoge in s košaro na glavi hodile do Trsta in nazaj po 12 ur dan – nekaj, kar je v današnjih časih nepredstavljivo. Njihove zgodbe spoznamo na vodenem ogledu skozi Hrastovlje, ki vključuje tudi obisk cerkve Sv. Trojice in ogled freske Mrtvaškega plesa.

Voden ogled je na voljo ob 9:00 in ob 17:00 in traja do 2 uri. Za vstopnino v cerkev Sv. Trojice je doplačilo 3,5 € na osebo.

4. Po Parencani od tunela do tunela

Parencana je nedvomno ena najlepših kolesarskih stez v Sloveniji. Voden ogled na kolesih se začne nad Izolo in poteka skozi tunel Šalet po slikoviti pokrajini vse do Strunjana. Na postanku ob obali bolje spoznamo najsevernejše soline Mediterana, pridelavo školjk dagenj in strunjansko zdraviliško dejavnost. Od tu nadaljujemo skozi tunel Valeta do Portoroža.

Kolesarski voden ogled je na voljo ob 9:00 ali ob 17:00. Predvideni ogled traja do 2,5 uri, proti doplačilu pa je možno storitev razširiti na poldnevni ali celodnevni izlet. Kolesa v voden ogled niso vključena. Vodnik ima lastno kolo in gostje poskrbijo za lastna kolesa. Možno je organizirati najem koles.

5. Počutimo se dobro v Strunjanu

Strunjan je kraj, kjer domačini iz bližnjih mest na sprehodu pozabijo vsakdanje obveznosti in iščejo povezanost z naravo. Voden ogled poteka od Bioenergetskega parka Hotela Salinera, skozi Strunjanske soline in Strunjanski krajinski park, vse do razgleda na Mesečev zaliv. V vodeni ogled je vključena predstavitev nekaj preprostih vaj iz tradicionalne kitajske medicine, ki blagodejno vplivajo na vitalnost.

Voden ogled je na voljo ob 9:00 in ob 17:00.

Dodatne informacije

Storitev vodenega ogleda financira Slovenska turistična organizacija. Gostje s tem nimajo stroškov. Pri vodenem ogledu “Okusimo krkavško oljčno olje” je doplačilo 5 € na osebo za degustacijo. Znesek se poravna neposredno pri izvajalcu degustacije. Pri vodenem ogledu v Hrastovljah je doplačilo 3,5 € na osebo za obisk cerkve Sv. Trojice. Znesek se plača neposredno na vhodu v cerkev.

Zaradi dokazovanja realizacije, je potrebno na vodenem ogledu narediti fotografijo skupine in jo kasneje objaviti na družbenem omrežju. Identiteta gostov iz fotografije ni razvidna.

Za točen kraj začetka vodenega ogleda se dogovorimo ob rezervaciji. Za vse dodatne informacije smo na razpolago na številki 051210390 ali preko kontaktnega obrazca.

Razpoložljivi datumi

V juliju in avgustu 2021 so na razpolago še vsi sledeči datumi:

  • 6.8. dopoldan
  • od 9.8 do 12.8.
  • 14.8. dopoldan
  • od 16.8. do 20.8.
  • od 23.8. do 27.8.
  • 30.8. dopoldan

Ponudba je s termini po dogovoru na voljo tudi v septembru. Razpoložljivost je bila nazadnje posodobljena 2.8.21. Za voden ogled Krkavč moramo dodatno preveriti tudi razpoložljivost pri Hiši oljčnega olja Carcauec.

Kako rezervirati?

Preprosto! Lahko nas pokličete na 051210390 ali kliknete na gumb: