Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani in jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. Vsi uporabniki spleta imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Tipično se uporabljajo za ohranjanje prijav, nakupovalnih košaric, prilagojenega prikaza strani in spremljanje obiskanosti.

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine in drugih bistvenih elementov spletne strani. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.
Primer uporabljenih piškotkov: qtrans_cookie_test

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.

Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.

Gogle Maps

Je storitev prikaza interaktivnega zemljevida. Omogoča nam prikaz željenih lokacij potovanj in ostalih pomembnih informacij na interaktivnem zemljevidu. Življenska doba teh piškotkov znaša dol pol leta.

Primer uporabljenih piškotkov: NID, khcookie, PREF, SNID.

Facebook

Piškotki storitve Facebook personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogoča prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všečkov, komentarjev.

Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let.
Primer uporabljenih piškotkov: act,locale, lu, datr, csm