Poletje 2020 – priložnost za boljše spoznavanje bližnjih krajev

Poletje je običajno čas počitnic, dopustov, potovanj in nepozabnih dogodivščin. Vendar je letošnje poletje, tako kot sploh celo letošnje leto, zaradi razmer povezanih s koronavirusom, sila nenavadno in je zato nekoliko bolj zahtevno načrtovati oddih na način, ki bi bil hkrati zanimiv, a tudi kar se da varen in brezskrben. Nekako izgleda, da je letos modreje hoditi v bližnje kraje in dejavnosti početi v maloštevilčnih skupinah. Verjetno je to dobro poletje za aktivni turizem, za pohodništvo in kolesarjenje z družino ali prijatelji v svežini hribov, rek in gozdov. In verjetno je to tudi dobro poletje za odkrivanje kulturno-zgodovinskega izročila mest in vasi v družbi dobre knjige ali pa kompetentnega turističnega vodnika ali vodnice.

Usposobljeni turistični vodniki znajo predstaviti svoje kraje na način, ki spominja na zanimivo in zabavno, ne preveč dolgo dokumentarno oddajo – v živo. Takšen voden ogled mesta ali vasi nas popelje v zgodovino, običaje, zgodbe in način življenja prebivalcev tega kraja in v nas prebudi radovednost in zanimanje za raznolikost življenjskih običajev pri nas in širom po svetu.V Sloveniji je veliko zelo dobrih turističnih vodnikov. Zadnja leta so bila za turistični sektor zelo dobra in Slovenijo so obiskovali turisti iz vsega sveta. Vodniki so z njimi kalili svoje znanje in izkušnje. Letošnje poletje bo tujih gostov neprimerljivo manj, je pa to dobra priložnost za veliko domačih gostov, da na novo odkrijejo to izjemno zanimivo kulturno-zgodovinsko turistično ponudbo.

Lokalni turistični vodniki so v Sloveniji na razpolago v vseh pokrajinah. Njihovo ponudbo je možno poiskati na spletu ali v turistično informacijskih centrih. V agenciji Na poti, turistične storitve smo najbolj izkušeni za področje Slovenske Istre in bližnje okolice, tako da nudimo vodene oglede Kopra, Pirana, Izole, Hrastovelj, Krkavč, Koštabone, Grožnjana, Trsta in Ogleja. V preteklih letih smo bili vajeni delati s skupinami velikosti turističnega avtobusa, kjer se je cena računala glede na celotno skupino, letošnje poletje pa narekuje manjše skupinice in tako smo za vas pripravili ugodno ponudbo za poletje 2020. Kraj in čas vodenega ogleda sta po dogovoru. Za vse informacije lahko pokličete na 051/210-390 ali nam pišete preko spletnega obrazca.