Celodnevni izlet s Švicarji

Včeraj sem imel vodenje skupine trinajstih Švicarjev. Začeli smo ob 9.00 pred hotelom Histrion na Bernardinu in se najprej odpravili v Koper. Tam sem imel namen narediti uro dolg ogled mesta in skupini pustiti še kakih 20 minut prostega časa, toda nekaj gostov je tako počasi hodilo, da smo v predvidenem času komaj prilezli do stolnice. Kasneje čez dan sem vodenje bolje prilagodil skupini.

Sarkofag Sv. Nazarija

Iz Kopra smo se nato odpravili proti Trstu. Voznik, ki je hkrati tudi lastnik agencije, je namignil, da bi lahko šli tudi na hrib Svetega Justa nad središčem Trsta in to je potem postal naš prvi cilj. Na tem hribu se nahaja veliko zanimivih reči: tržaška stolnica Svetega Justa, mestnega zaščitnika, grad Svetega Justa, ostanki rimskega foruma ter spomenik padlim v prvi svetovni vojni.

Stolnica Sv. JustaSpomenik 1. sv vojni

Nato smo se spustili do tržaške promenade in ogled mesta nadaljevali od glavnega trga mimo Trga borze do Velikega kanala, kjer je bila potem že toliko ura, da smo se odločili za uro in pol prostega časa za kosilo. Medtem se je naredil še en topel in sončen dan.

Vodnjak štirih kontinentov

Lyberty

Popoldan smo se vrnili v Slovensko Istro na panoramsko vožnjo mimo Šmarij, Nove vasi, Svetega Petra in Dragonje do naše zadnje postaje, Sečoveljskih solin, za Švicarje kar eksotičnega kraja. Nad njimi so bili naravnost navdušeni! Ob odhodu iz solin smo poizkusili še temno čokolado s solnim cvetom in gostje so pokupili kar nekaj solinskih spominkov. Dobivam občutek, da gredo izdelki iz Sečoveljskih solin med turisti dobro v promet.

Soline

Celodnevni izlet smo končali ob 17.00 in proti koncu sem gostom dal še nekaj napotkov, kako se zabavati v bližnjem Casinoju Bernardin. Nato smo se že kar utrujeni počasi poslovili.

Leave a Comment