Celovec, novo leto, novi videi

Že skoraj dva meseca je minilo od zadnje objave in medtem se je seveda zgodilo veliko reči. Že novembra sem bil v Celovcu, da si mesto, v katerem sem sicer že bil nekajkrat prej, ogledam skozi oči turističnega vodnika. Po začetni zbeganosti sem si tisto dopoldne hitro začel ustvarjati zemljevid mesta v mislih, spoznavati glavno ulico, trge, cerkve, se pozanimati kje je njihov TIC, kje so WC-ji ter kje se parkira avtobus in kje približno bi se sprehodil z morebitno skupino turistov. Kraj mi je hitro začel postajati všeč in občutek sem dobil, da je Celovec prijazen do obiskovalcev. Zdaj me čaka veliko dela doma z učenjem o tem mestu, sem pa videl dovolj, da bi se kar znašel, če bi moral s skupino gostov tja v kratkem.

Po tem je prišel december, Miklavž, božič, pa še novo leto. Nekoliko je bilo dopusta, nekoliko se je delalo. Do naslednjega leta upam, da se mi bo uspelo naučiti še kako avstrijsko mesto in da bom imel takrat v tem obdobju kak izlet več tja, tako kot tudi v Ljubljano, ki je v decembru tudi zelo obiskana. Za novo leto pa na tem mestu voščim vsem bralcem srečno, zdravo in uspešno 2015.

Januar in februar običajno nista zelo delovna meseca, kar se turističnih skupin tiče, je pa to dobro obdobje za delo na trženju turističnih storitev. V zadnjih dneh smo v našem malem podjetju ustvarili dva nova videa po naročilu Istranke, turistične agencije iz Kopra, s katero že nekaj let odlično sodelujemo. Videi so namenjeni promociji strani http://www.kopershoreexcursions.com in prikazujejo ponudbo agencije Istranka in pa enega izletov, ki gre zelo dobro v promet med gosti s potniški ladij, in sicer panoramsko vožnjo ob slovenski obali.

Leave a Comment