Izlet v Lipico

Danes je v Kopru zasidrana relativno majhna potniška ladja Silver Wind. Že nekaj časa imam za Istranko rezerviran izlet z dvemi gosti do kobilarne Lipica. Izlet sta gosta rezervirala preko spletne strani Koper Shore Excursions (http://kopershoreexcursions.com/lipica-stud-farm-private/) pri katere nastajanju sem sodeloval tudi sam.

SIlver Wind
SIlver Wind

Ob 9.00 smo krenili iz Kopra. Po poti sem gostoma iz Michigana razlagal o Sloveniji, Krasu in Lipici. Onadva pa sta zelo pohvalila kakovost slovenskih cest in pa čistočo te dežele. Tudi sicer zelo veliko gostov pohvali čistočo, na katero naletijo v Sloveniji. Na moje presenečenje celo gostje iz Švice in Avstrije.

Nekoliko pred deseto uro sem gosta pustil v rokah vodnikov kobilarne Lipica (sta rekla, da ni potrebno, da grem z njima) in se namenil nekako prebiti dve uri prostega časa, medtem ko si gosta ogledata trening z Lipicanci, kobilarno ter muzej.

Lipicanci
Lipicanec
Lipicanec

Najprej sem se sprehodil in naredil nekaj fotografij, zdaj pa sedim na malici v letnem vrtu in pišem za blog. Vreme je čudovito, ptički žvrgolijo, neki otroci se igrajo tam na igrišču… Prav lepo je tu! Ne morem pa si pomagati, da ne bi razmišljal, da bi tak kraj s stališča turizma lahko bil bistveno bolj obiskan. Z gostoma sem dogovorojen čez dobre pol ure, temu besedilu pa moram dodati le še to, kak vtis je na gosta obisk kobilarne naredil.

Žrebiček
Žrebiček

Na koncu ogleda sta bila gosta zelo zadovoljna. Pohvalila sta tako predstavo treninga, kot urejenost kobilarne in tudi vodnico, ki ju je po kobilarni vodila. Nista želela obiskati trgovine s spominki ali spiti kave, tako da smo se kmalu odpravili na pot nazaj do Kopra, kjer sta hotela prebiti še popoldan…

 

Leave a Comment