Izlet v Postojnsko jamo

Enako kot prejšnji teden, sem imel tudi danes naročeno spremljanje nemško govorečih gostov iz Trsta do Postojnske jame. Goste z ladje Aida Aura smo pred deveto uro sprejeli na avtobus in se odpravili na pot. Med drugim sem izvedel, da se le mali del gostov na tej ladji odloči za izlete in da jih večina ostane v mestu pristanka ali pa kar na ladji.

Aida Aura
Aida Aura

V Postojni smo bili že v slabi uri. Ta teden nisem naredil enake napake kot prejšnji, ko sem gostom predstavljal izposojo plaščev, ki jih potem pri vhodu v jamo niso imeli. In danes sem imel goste, ki niso imeli težav s hojo. Tako da je šlo vse kot namazano.

Kraški pojavi
Kraški pojavi
Še eni kraški pojavi
Še eni kraški pojavi
Briljant - simbol Postojnske jame
Briljant – simbol Postojnske jame

Tako kot prejšnji teden smo tudi danes imeli Brankota za vodnika. Moram prav pohvaliti njegovo znanje nemščine in tudi sicer profesionalnost in duhovitost. Slikanje v jamah je načeloma prepovedano, vendar je Branko nekje omenil, da se lahko naredi kako slikico, a brez bliskavice. To se je kmalu izrodilo v to, da smo imeli mali fotografski krožek na koncu skupine in da je ogled trajal kar deset minut dlje kot običajno. Ampak vsi gostje so bili nad obiskom izjemno zadovoljni in so Brankotu na koncu ogleda tudi glasno zaploskali. Čez četrt ure smo pa bili že na cesti nazaj proti Trstu.

Leave a Comment