Izlet v Škocjanske jame

Danes je bila v Kopru zasidrana potniška ladja Crystal Serenity. Sam sem bil na potniškem terminalu že ob 9.00 in z ekipo agencije Istranka smo bili pripravljeni za servisiranje navala turistov. Žal se je kmalu izkazalo, da iz tega navala ne bo kaj dosti, saj so gostje iz ladje stopicali bolj redko in večinoma tudi nezainteresirani za izlete. Le nekaj se jih je odločilo za panoramsko vožnjo do Pirana.

Crystal Serenity
Crystal Serenity

Ko sem se okrog poldne že začel pripravljati za odhod domov, pa sta se od nekod našla dva mlada Argentinca, ki sta se odločila za izlet v Škocjanske jame (http://kopershoreexcursions.com/skocjan-caves-private/). Čez pol ure smo bili že tam. Območje pri prodajalni vstopnic za obisk Škocjanskih je trenutno eno veliko gradbišče, se pa nadejam, da bodo do vrhunca sezone že končali. Gosta sem nato počakal kaki dve uri, ko so prispeli iz jam, smo se pa skupaj sprehodili še do razgledne točke.

Škocjan
Škocjan

Gosta sta bila nad videnim začarana. Rekla sta, da preprosto ni besed, da bi lahko opisala, kako WOW je bilo. Meni je pa po glavi šel le tisti znani refren, kako slabo v Sloveniji tržimo, kar imamo na področju turizma pokazati. Nato smo se odpravili nazaj v Koper…

 

 

Leave a Comment