Izlet z barko in ribji piknik

V soboto popoldan sem za agencijo Istranka imel naročeno spremljanje skupine madžarskih gostov na izletu z barko, na kateri smo imeli naročen tudi ribji piknik. Dobili smo se pred vrati agencije in se napotili proti pomolu, kjer nas je že čakala izletniška barka Nova.

Izletniška barka Nova
Izletniška barka Nova

Po vkrcanju smo odpluli v smeri proti Izoli. Vreme je bilo oblačno, začel je pihati mrzel severni veter in kmalu je začelo deževati. Gostje so bili premalo oblečeni in seveda nič kaj navdušeni nad vremenom. Imeli so se namreč namen tudi iti kopati, pa je bilo očitno, da iz kopanja ne bo kaj dosti. Čez dobre pol ure smo prispeli do Izole in se za kake deset minut privezali na pomol, kjer so na barki natočili gorivo. Preveč je deževalo, da bi se po Izoli lahko sprehodili, zato sem gostom o tem mestu kaj razložil kar na barki in potem naredil še nekaj slik Izole v dežju.

Mandrač, Hotel Marina
Mandrač, Hotel Marina

Od tu smo izlet nadaljevali v smeri proti Strunjanu. Gostom so kmalu začeli pripravljati sardele in kalamare na žaru. Kasneje sem vodjo skupine vprašal ali so zadovoljni s hrano in ta mi je pritrdil.

Sardele na žaru s tržaško omako
Sardele na žaru s tržaško omako

V območju med Mesečevim zalivom in Strunjanom pa se je vreme začelo bistveno izboljševati, tako da smo z nekaj gosti ponovno prilezli na plan in uživali v razgledu iz zgornjega nadstropja. Tu sem naredil tudi veliko fotografij klifov v strunjanskem krajinskem parku.

Najvišji klif v Jadranskem morju
Najvišji klif v Jadranskem morju
Klif v strunjanskem parku
Klif v strunjanskem parku
Piran
Piran

Pri razgledu na Piran je kapetan rekel, da moramo počasi obrniti nazaj proti Kopru, če hočemo biti tam ob želenem času (ker je bilo za kopanje premrzlo so se gostje odločili izlet končati nekoliko prej). Plovba nazaj je trajala še dobro uro, vendar smo bili zdaj že vsi v skupini ponovno na zgornjem nadstropju in uživali v sončnih žarkih. Kljub slabemu vremenu na začetku in prehladnemu morju za kopanje so bili gostje na koncu z izletom zadovoljni. Meni je pa mimogrede uspelo poslikati še Celebrity Silhouette, ki je ob našem pristajanju ravno odplula iz koprskega pristanišča.

Koper in Celebrity Silhouette
Koper in Celebrity Silhouette
Celebrity Silhouette med izplutjem iz koperskega pristanišča
Celebrity Silhouette med izplutjem iz koprskega pristanišča

 

 

Leave a Comment