Nemci iz Dresdna po Kopru in Piranu

Danes sem imel vodenje skupine Nemcev iz Dresdna (nekdanja Vzhodna Nemčija). Začeli smo pred hotelom Riviera v Portorožu, se panoramsko zapeljali mimo Sečoveljskih solin in se nato odpravili proti Kopru. Po uri vodenega ogleda in prostem času pa nato še mimo Izole do Pirana. Vreme je bilo sončno, toplo, do 24°C.

Stolnica Koper

Imeti skupino nemških turistov je hvaležno delo, saj so toliko disciplinirani, da se nihče ne izgubi, niti ne zamuja, poleg tega jih razlaga zanima, pa spet ne toliko, da bi postavljali prezapletena vprašanja. In na koncu vodenja znajo trud tudi nagraditi. Je pa nemščina seveda težek jezik in na poti do Hoch Deutsch bom moral odpreti še marsikatero knjigo.

Pomorski muzej

Gostje so bili z izletom zadovoljni, le v Piranu so želeli več prostega časa kot v Kopru, saj so pri 24°C raje posedali pri kavi ali pivu, kot pa lazili za nekom, ki jim tam nekaj razlaga o Avstro-ogrski, baroku, italijanski manjšini in odstotnih deležih religij v Sloveniji. Na koncu izleta jih je veliko izrazilo zanimanje za nakup izdelkov iz soli s Sečoveljskih solin.

Tartinijev trg

Sam se moram pa danes dobro odpočiti, saj imam ta teden pester urnik. Sem pa v Portorožu videl polno avstrijskih in nemških zgodnje-sezonskih avtobusov! Še en razlog več, da bi počasi mogoče poskusil razumeti tiste njihove štiri sklone!

Leave a Comment