Panoramska vožnja do Pirana

Danes se je v Kopru nahajala ladja Norwegian Jade v lasti norveškega ladjarja Norwegian Cruise Lines. Meni so v agenciji Istranka, s katero sodelujem, dodelili vodenje Hop on – Hop off izleta (http://www.kopershoreexcursions.com/panoramic-sightseeing-tour-to-piran), kar praktično pomeni panoramsko vožnjo ob obali od Kopra do Pirana, kjer imajo gostje na izbiro, da preživijo dve uri prostega časa v Izoli, Piranu ali Portorožu. Vreme je bilo toplo, sončno in nekoliko vetrovno in z ladjo, ki lahko sprejme več kot 2.000 potnikov, se je hitro nabralo dovolj potnikov, da smo ob 10. uri že krenili s prvo skupino.

Norwegian Jade

Hop on – Hop off je relativno lahek izlet, saj razlaga poteka le na avtobusu. Čeprav imajo gostje možnost izbire med Izolo, Piranom in Portorožem, pa se jih večina odloči za Piran. Nad Izolo smo tako naredili le postanek za fotografiranje. Nad pogledom iz Belvederja so bili gostje naravnost navdušeni.

Izola

Isto vajo smo nato ponovili še dvakrat, s skupinama ob 12. in 14. Vsi gostje danes so se odločili za dve uri prostega časa v Piranu in skoraj vsi so bili nad njim navdušeni. Le ena gostja je rekla, da bi bilo bolje, če bi se bila odločila za Portorož. Nekaj gostov pa se je kar odločilo, da v Portorožu na lastno odgovornost in stroške ostane še kako urico.

Piran

Tako sem se danes naučil, da bom gostom naslednjič na tem izletu bolj poudarjal možnost, da obiščejo tudi Izolo ali Portorož. Na koncu izleta so bili danes vsi gostje zadovoljni in nekih pripomb ali pritožb ni bilo. Drugega s tako lepim vremenom niti ni bilo pričakovati. To je bil letos moj prvi dan dela na potniškem terminalu v Kopru. Na koncu izletov se je tam še veliko dogajalo, vendar sem bil po treh skupinah danes že tako utrujen, da sem se lahko le še odpravil domov počivati.

Leave a Comment