Panoramska vožnja Koper – Izola – Piran

Večina ljudi je presenečena, ko jim razložim, da imamo turistični vodniki v juliju in avgustu manj dela, kot ga imamo maja, junija, septembra in oktobra. Ta dva poletna meseca veljata namreč za visoko sezono v turizmu. Vendar, če človek bolje razmisli, vidi, da se ogromno turistov odloči poletne počitnice preživljati individualno, v krogu svoje družine ali prijateljev in da takrat ne rabijo še nekega vodnika, da bi jim v največji vročini razlagal o zgodovini in kulturi. Po drugi strani pa imamo v mesecih pred in po visoki sezoni veliko dela s sledečimi skupinami: šolarji na končnem izletu; upokojenci, ki jim še ni prevroče; podjetja ki nagradijo zaposlene pred dopusti; agencije, ki izkoristijo nizke posezonske cene hotelov.

Sem pa imel včeraj po nekaj tednih premora le naročeno vodenje v teh poletnih mesecih. V Kopru je bila zasidrana ladja Thomson Majesty s kapaciteto cca. 1500 potnikov. Tam sem bil po naročilu agencije Istranka in kmalu se je nabralo dovolj potnikov, da smo ob 10.00 krenili na panoramsko vožnjo od Kopra do Pirana (http://kopershoreexcursions.com/panoramic-sightseeing-tour-to-piran/)

Thomson Majestic
Thomson Majesty

Ta izlet se je s časom izkazal za pravo uspešnico. Za ugodno ceno dobijo gostje panoramsko vožnjo ob slovenski obali z razlago na avtobusu ter možnostjo preživljanja dveh ur prostega časa v Izoli, Portorožu ali Piranu. Včeraj sem imel na avtobusu le goste iz Velike Britanije. Skoraj vsi so se odločili za Piran. Spodnja slika pa je nastala pri “photostop” postanku na Belvederju.

Izola
Izola

Na koncu izleta so bili gostje izjemno zadovoljni. Razložil sem jim tudi, da imajo izjemno srečo, da so letos tu edini konec tedna zadnje čase, ko ne lije kot iz škafa.

Leave a Comment