Zelo deloven september

Letos septembra imam toliko dela, da sploh nisem utegnil kaj napisati na blog. Pa tudi sicer sem že več let mnenja, da je september eden najboljših mesecev za turistične vodnike na slovenski obali. Nisem še povsem dobro razumel zakaj, predvidevam pa, da ima to kaj veze s posezonsko bolj ugodnimi cenami hotelov in bolj zmernimi temperaturami. Neka turistična agentka na potniški ladji mi je tudi razložila, da so poleti potniške ladje v bolj južnih krajih, ker je to bolj primerno za družine z otroci na počitnicah, ko se pa ponovno začne šola, se ladje vrnejo v kraje, ki so bolj primerni za goste srednjih let.

Tokrat objavljam najboljše slike v zadnjih treh tednih in komentarje k njim…

Celebrity Silhouette
Celebrity Silhouette
Predjamski grad
Predjamski grad
Figova pita
Figova pita

Za agencijo Istranka sem imel na dan, ko je bila v Kopru Celebrity Silhouette, izlet Postojnska jama – Predjama – kmetija Martisa. Gostje so bili iz Združenih držav. Pri obisku Postojnske jame je novo to, da vodniki goste razvrščajo po jezikovnih skupinah že pred vstopom v jamo.

Prav posebno moram pohvaliti sladico po kosilu na kmetiji Martisa v Škocjanu pri Kopru. Pred časom sem tam že jedel odlično kakijevo pito. Navijam za njih na letošnji prireditvi Sladka Istra!

Antica Trattoria Suban (vir: italiaristoranti.info)
Antica Trattoria Suban (vir: italiaristoranti.info)

Dva dni sem imel skupino gostov iz Rima s katerimi sem bil v Ljubljani in Trstu. Žal nisem imel fotoaparata s sabo, tako da objavljam kopirano sliko najbolj zanimivega odkritja v teh dveh dneh. V restavraciji Antica Trattoria Suban so jedli že gostje, kot so papež Janez Pavel II, italijanska predsednika Cossigha in Scalfaro, Fabio Capello in mnoge druge znane osebnosti. In ko sem lastniku povedal, da sem iz Izole, me je ogovoril z “Ah, naš fant!”. Prijazni zamejski Slovenci…

Aida Aura
Aida Aura

V Trst se je vrnila Aida Aura. Na njej so predvsem nemško govoreči gostje in s približno dvajsetimi sem imel izlet v Ljubljano. Gostje so bili nad njo navdušeni.

Emerald Princess
Emerald Princess
Serenade of the Seas
Serenade of the Seas

Pa še Emerald Princess ter Serenade of the Seas v Kopru  in dva dni Hop on Hop off izletov za agencijo Istranka.

Za zaključek pa še tri slike iz Ljubljane. Tam sem bil ponovno v nedeljo s skupino Nemcev z ladje Aida Aura. V vodniškem poklicu ni nikoli konca učenja in tako si za domačo nalogo objavljam nekaj zanimivosti, kjer se bom moral naučiti še nekoliko več, kaj gostom povedati.

Slika na hodniku v mestni hiši
Slika na hodniku v mestni hiši
Vhod v semenišče
Vhod v semenišče
Kip na mesarskem mostu
Kip na mesarskem mostu

Leave a Comment